Man knivhuggen i halsen

En man i 40-årsåldern överfölls på Hisingen i Göteborg vid 23-tiden på lördagskvällen.
– Han blev huggen ett flertal gånger i överkroppen och bland annat halsen med ett vasst föremål, säger polisens vakthavande befäl Ann-Christin Löfstrand.

Polisen vet inte exakt vad som hänt men klart är att mannen är svårt skadad och förd till Sahlgrenska universitetssjukhuset. En eller flera gärningsmän söks nu men polisen har vaga signalement.

– Vi söker med hundar på platsen, säger vakthavande befäl.

– Allt tyder på att han har haft jättetur, för vi har kunnat ha ett litet kort samtal med honom. Det var det ingen som trodde från början. Vi vet inte om det är kniv eller något annat vasst föremål, säger Ann-Christin Löfstrand till TT.

Mannen har fått flera hugg mot överkroppen.

– Det finns många frågetecken om det är ett rent överfall, om det är ett rån som har gått snett eller något annat.

Inte lokaliserat platsen

Polisen fortsätter arbetet på platsen när det ljusnar på söndagsmorgonen. Uppgifter till polis har gjort gällande att attacken inträffat utomhus men polisen har under natten inte kunnat lokalisera den specifika platsen.

Enligt de första uppgifterna var gärningsmännen okända för offret, som hittades av förbipasserande som larmade SOS.

Den person som upptäckte mannen och ringde SOS har intervjuats av Aftonbladet, men förblir anonym.

– Jag gick ut med min hund och hittade honom utanför porten. Han hade blivit knivhuggen av två unga killar som kommit fram till honom och helt plötsligt blödde det överallt. Han förstod inte varför de attackerat honom, säger personen.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord eller dråp.

På söndagsmorgonen uppger sjukhuset att läget för mannen är stabilt.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer