Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se polisens bilder inifrån massagerum och hör kommissarie Peter Ljundahl berätta om sexköpen som förekommer på salongerna. Foto: Polisen/SVT

Män köper sex i Göteborg på thaimassagesalonger – använder friskvårdsbidrag

Uppdaterad
Publicerad

Män i Göteborg strömmar till thaimassagesalongerna för att köpa sex på lunchrasten, det kan polisen se i sitt arbete. De har också kunnat se att det, i vissa fall, varit männens arbetsplatser som betalat notan.

– Man kan köpa sex och dra av det på friskvårdsbidraget, säger kommissarie Peter Ljundahl polisregion Väst.

Se bilderna på hur mycket sperma som hittas i salongerna – och hör polisen Peter Ljungdahl berätta om ”lunchsexet” i klippet ovan.

Majoriteten av thaimassagesalongerna i Sverige fokuserar mer på att sälja sex än att massera, det kunde Uppdrag granskning visa på onsdagen. När polisen i Göteborg lät 25 poliser gå på massage fick 24 av dem oprovocerat erbjudande om sexuell tjänst.

Nu vänder de sig till fastighetsägarna för att få ett stopp – genom bilder på sperma.

Spermabilder i kampen mot sexköp

Nu har polisen i region Väst samlat fastighetsägare till lokalerna där salongerna hyr och visat dem bilder på sperma, på kök, sängar och väggar för att få dem att säga upp kontrakten.

– Det finns tre viktiga saker i det här, kvinnornas otroliga utsatthet, hur stor omfattning det faktiskt är och fastighetsägarna, säger Peter Ljungdahl på IGOB, sektionen mot Internationell och Grov Organiserad Brottslighet, i polisregion Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.