Livräddningsförsök gjordes direkt på platsen men mannens liv gick inte att rädda. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Man död efter brand i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus med livshotande skador efter en lägenhetsbrand i Bengtsfors i Dalsland. Hans liv gick inte att rädda. Branden är nu under kontroll.

Grannarna skall ha larmat vid niotiden i morse efter att de sett rök komma ut från en lägenhet. De har även hört en brandvarnare tjuta inne i lägenheten. När räddningstjänst kommer till platsen hittas en livlös man.

– Rökdykare fick dra ut en yngre medelålders man med livshotande skador, säger räddningschef Christian Rådén på räddningstjänsten i Bengtsfors.

Mannen fördes bort av sjukvårdspersonal

Livräddningsförsök gjordes direkt på platsen och han fördes bort av sjukvårdare. Vid 12-tiden uppger polisen att mannen avlidit av sina skador. Anhöriga skall vara underättade.

– Det brinner fortfarande i lägenheten och vi har inte branden under kontroll ännu, säger Christian Rådén vid lunchtid.

Men vid 14-tiden har räddningstjänsten, med hjälp av brandmän från Åmål och Dals-ed fått kontroll över branden. Övriga boende i flerfamiljshuset har evakuerats och nu försöker brandmännen riva väggar för att se så att inte branden tagit sig någon annanstans. Branden har spridit sig till närliggande lägenheter och eventuellt upp på vinden. Enligt räddningstjänsten har hälften av lägenheterna omfattande skador.

Svårsläckt brand

En man dog i lägenhetsbranden i Bengtsfors. Foto: SVT

– Jag tror att det är en fastighet som är om- och tillbyggd och då är det svårt att veta hur den är uppbyggd. Det brukar vara så med gamla fastigheter, och då är branden svårsläckt, säger Christian Rådén.

Vad som orsakat branden är för tidigt att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.