När polisen kom fram till lägenheten i Vänersborg, den 27 oktober 2021, hittades den gravida kvinnan svårt skadad – hon avled senare. Foto: Robert Betzehag

Man häktad för mord på sambo i Vänersborg – kan ha skett framför barn

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats misstänkt för att ha mördat sin sambo i Vänersborg. Mordet kan ha bevittnats av barn i förskoleåldern.

– Vi har fått uppgifter om att barn ska ha befunnit sig där, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson.

Det var i fredags som en kvinna i 30-årsåldern hittats död i en bostad. Mannen greps på platsen och är nu på sannolika skäl misstänkt för mord. Även han är i 30-årsåldern. Paret ska ha varit sambos. Omständigheterna kring händelsen är inget som Daniel Veivo Pettersson vill gå in på.

– Utredningen är fortfarande färsk, nu får vi ha en förundersökning först för att utreda vad som hänt och vem som är ansvarig för kvinnans död, säger Daniel Veivo Pettersson.

Utreder barnfridsbrott

Flera barn i förskoleåldern ska enligt åklagaren befunnit sig på platsen där kvinnan hittades död. Mannen är därför även misstänkt för grov barnfridsbrott.

– Det är inte klart om de har bevittnat något, säger Daniel Veivo Pettersson.

Mannen är häktad i fyra veckor. Han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.