Man skadad efter skottlossning i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades skottskadad i Kallebäck i Göteborg på fredagskvällen. Mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus. Det finns i nuläget ingen misstänkt för händelsen.

Det var strax efter klockan 18 på fredagen som polisen fick in samtal från flera vittnen som påstod sig ha hört smällar som liknade pistolskott. Senare påträffades en skottskadad man, varav ambulans skickades till platsen. Under lördagsmorgonen meddelar polisen att mannen fortsatt vårdas på sjukhus men hans skadeläge uppges inte vara allvarligt.

Ett inledande förhör har kunnat hållas med mannen.

Polisen angelägna om tips

De avspärrningar polisen inledningsvis gjorde hävdes senare under natten. Polisen har arbetat med att samla in uppgifter från området och under lördagen kommer man delvis fortsätta med den dörrknackning man påbörjade under natten. Polis kommer även att undersöka om det finns några övervakningsfilmer från området.

– Vi är angelägna om att få in tips och iakttagelser i det här området som kan leda oss framåt, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Viktiga fynd har beslagtagits

I nuläget finns det inget tydligt motiv till skjutningen och inte heller någon misstänkt eller gripen. Under natten har man tagit en del fynd i beslag som enligt polisen är en viktig del i den kartläggning av händelseförloppet som polisen gör på platsen.

Vad för slags fynd är det ni har gjort?

Vi lämnar inte ut mer information om vad för slags fynd det är, men man anser att det är fynd som är viktiga för att kunna klargöra vad som hänt, säger Anna Göransson.

Polisen skriver på sin hemsida att de känner till mannen sedan tidigare.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.