Flera skott avlossade i Lerum – man skjuten i benet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern hittades på lördagkvällen skjuten utomhus i Lerum öster om Göteborg. Flera skott avlossades och det var stökigt på platsen.

– Han är skjuten med ett skott i benet, men vi vet med ganska stor säkerhet att det är flera skott som har avlossats, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

En stor polisinsats drog igång med insatsstyrka, hundpatrull, polishelikopter och flera radiobilar inblandade.

– Vi fick flera samtal från inringare som berättade om skottlossning och ganska mycket aktivitet, med folk som springer fram och tillbaka och skriker och det skjuts, berättade Morten Gunneng på lördagen.

Känd av polis sedan tidigare

Den skjutne mannen, som fördes i ambulans till sjukhus, är känd av polisen.

På söndagmorgonen meddelade polisen att den skjutne mannens skador inte bedömdes som livshotande och att förhör kommer hållas under dagen.

– Ja, vi har fått klartecken från sjukvården att prata med honom men sen får vi se om han vill prata med polisen. Han har som sagt en historik som gör att vi kan misstänka att han är fåordig, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. Ett område har spärrats av för teknisk undersökning. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.