En man har skottskadats i Uddevalla. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Man skjuten i centrala Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern skottskadades svårt i centrala Uddevalla under söndagskvällen.

En massiv polisinsats har pågått under natten och händelsen utreds som försök till mord. Sex personer är gripna och anhållna.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan 22. Den skottskadade mannen hittades inne i en bostad.

– Vi vet inte om han har skjutits inomhus eller utomhus, sa Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Men vid 09-tiden säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal, att han sannolikt skjutits inne i bostaden.

– Som jag uppfattar det är han skjuten med fler än ett skott, säger han.

Gärningsmannen på fri fot

Polisen har knackat dörr och haft en stor insats i området under kvällen. I bostaden där den skottskadade hittades befann sig också sex andra personer, tre män och tre kvinnor mellan 18 – och 40- årsåldern.

De är nu alla gripna och anhållna, misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

– De har bara hörts inledningsvis, samtliga nekar till brott, säger Sten-Rune Timmersjö.

En teknisk undersökning har genomförts, både inne i bostaden och utanför. Enligt Timmersjö är flera av de gripna – som nu är anhållna – kända sedan tidigare.

Kan vara kopplat till narkotika

Vad tror ni är motivet?

Vi vet inte det än men man kan spekulera i att narkotika finns med i bilden. Flera av de gripna har tidigare funnits i sammanhang som rör narkotika, säger Sten-Rune Timmersjö.

Timmersjö säger att han inte skulle beskriva händelsen som ”gängrelaterad”.

Hur det är med den skjutne är oklart. Enligt Timmersjös uppgifter var han i dåligt skick när han fördes till sjukhus.

Presstjänsten vid NU-sjukvården lämnar ingen information om mannens tillstånd under måndagen. De meddelar dock att hans tillstånd var ”allvarligt men stabilt” i samband med att han kom in till sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.