En man sköts ihjäl med flera skott på Beryllgatan i Västra Frölunda. Foto: SVT

Man skjuten till döds i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har skjutits till döds i Västra Frölunda i Göteborg. Han sköts med flera skott av två maskerade män, enligt polisen.

– Platsen är avspärrad, vi är på plats och utför en teknisk undersökning. Ett flertal vittnen är hörda vid brottsplatsen och vi har även hämtat in vittnen som ska höras, sa Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisregion Väst tidigt under fredagsmorgonen.

Det var vid 01-tiden som polisen fick larm genom SOS om att en man hittats skjuten på Beryllgatan i Tynnered i Västra Frölunda. Flera vittnen säger till polisen att de sett två maskerade män som båda ska ha skjutit mot mannen.

Skottlossningar i Göteborg

Han ska ha varit avliden när polisen anlände.

– Ja han var redan död när vi kom, säger Johan Josarp.

Stor sökinsats

Polisen har sökt i området men har ännu inte fått tag på de två männen som misstänks ligga bakom skjutningen.

– Vi knackar dörr i området och har en stor utredningsinsats igång, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Enligt Fuxborg är den mördade känd av polisen sedan tidigare.

– Exakt hur han är känd kan jag inte säga just nu, säger han.

Hårt drabbad stadsdel

Västra Frölunda har varit hårt drabbat det senaste året. I september sköts först en man ihjäl vid Frölunda torg med många skott. En tid senare sköts två unga bröder ihjäl på en gård i Tynnered.

För bara två veckor sedan hittades en man ihjälskjuten i ett skogsområde vid Ruddalens idrottscentrum.

Eventuella samband mellan händelserna och det senaste mordet är ännu okänt.

– Tillvägagångssättet påminner ju om många liknande händelser. Men vilka direkta kopplingar till andra dåd det kan finnas är för tidigt att säga, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet