Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Artisten C. Gambino är död. Polisen: ”Skyttarna har väntat på honom”. Foto: Pontus Lundahl/TT/SVT

Rapartisten C.Gambino skjuten till döds i parkeringsgarage i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den grammisprisade rapartisten C.Gambino har avlidit efter en skottlossning i ett parkeringsgarage i Backa i Göteborg.

Polisen bekräftar att han sköts med minst två skott i ett bakhåll.

Flera personer larmade polisen om en skottlossning vid Selma Lagerlöfs torg klockan 22.40 på tisdagskvällen. I ett parkeringsgarage hittades en man i 25-årsåldern skottskadad. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Vann grammis 2024

Under onsdagen bekräftar polisen att det rör sig om den kände artisten C.Gambino, som så sent som i maj vann en grammis för ”bästa hip hop”.

Rapartisten C Gambino skjuten till döds i Göteborg

I en glasdörr vid parkeringsgaragets trapphus syns på onsdagsmorgonen fem skotthål. På marken nedanför har någon lagt blommor. Enligt polisen bodde rapparen i området och hade parkerat sin bil när han blev skjuten.

– En eller två skyttar har väntat på mannen och han träffades med minst två skott, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Bil har lämnat platsen

Vittnesuppgifter säger att en bil har setts försvinna från platsen i hög fart. Enligt polisen rör det sig om en silverfärgad Volvo V70, som man är intresserad av att få tag på, rapporterar TV4.

Vad som ligger bakom skjutningen ska nu utredas. Polisens spår är att det är gängrelaterat. Även SVT:s krimreporter Diamant Salihu har fått uppgifter om vissa gängkopplingar, men påpekar att C.Gambino inte har något tyngre kriminellt förflutet.

– Han förekommer i belastningsregistret men har framförallt ägnat sig åt musiken, säger Salihu.

”Utredningsläget ser bra ut”

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord och efterlyser tips om händelsen. Ingen person har ännu gripits, men ett antal personer har hämtats in för förhör.

– Vi är i en inhämtningsfas. Det har inte gått tolv timmar än och jag har goda förhoppningar om att vi ska lösa det här. Utredningsläget ser bra ut, säger Thomas Fuxborg till TT.

Polisen säger också att att man kartlägger offrets sista timmar i livet och att man knackar dörr i området. Man har också utökad närvaro i området.

SVT Nyheter sände direkt tidigare under onsdagen. Se hela sändningen här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skotthålen syns fortfarande i pakeringsgaraget – hör SVT:s reporter på plats vid avspärrningarna. Foto: Joakim Eriksson/Magnus Dennert/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rapartisten C Gambino skjuten till döds i Göteborg

Mer i ämnet