Foto: TT/SVT

Upprörda känslor när Göteborgsvarvet ställs in – igen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en stor besvikelse för många löpare som hade sett fram emot att springa Göteborgsvarvet. Att deltagarna inte får tillbaka startavgiften rör upp känslor.

– I år har det skötts katastrofalt, att inte ens kunna få flytta fram anmälan är bedrövligt, skriver en person i sociala medier.

Med bara två veckor före start ställdes loppet in på grund av den ökade smittorisken. Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgsvarvet säger att han har full förståelse för all ilska och besvikelse i form av alla kommentarer som han läser på facebook, men menar att åtgärderna var tvungna att tas för att kunna överleva som förbund.

– Jag skulle önska att de kunde förstå vår situation, säger Martin Bergman. – Vi åkte på en hård smäll förra året, och om vi ska överleva, har vi inte möjlighet att betala tillbaka anmälningsavgifterna.

Viktor Vitell, löpare i Mölnlycke, menar att anmälningarna mot den sista tiden kunde ha bromsats. Trots att det inte blir något riktigt varv så menar han att det är viktigt att stötta varvet i en tuff tid.

Viktor Vitell skulle springa Göteborgsvarvet som blivit inställt. Foto: SVT

– Nu ska vi springa den digitala varianten istället, och se fram emot att få springa 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.