Marie Dahlin (S) bryter tystnaden

Publicerad

Efter att ha blivit anklagad för att ha uttryckt sig rasistiskt och sexistiskt avgick Marie Dahlin i höstas från sin position som kommunstyrelsens ordförande i Vänersborg. I en insändare bryter hon idag tystnaden efter avgången och menar att hon inte känner igen sig i anklagelserna.

Det är i Melleruds Nyheter som det förre kommunalrådet Marie Dahlin skriver i en insändare att hon aldrig kände igen sig i beskyllningarna från andra politiker.

– När jag blivit anklagad för att ha uttryckt mig rasistiskt och sexistiskt känns det viktigt att säga ifrån, jag känner inte igen mig i de beskyllningarna, skriver hon i insändaren.

I insändaren lyfter hon fram sitt arbete kring flyktingmottagandet och hur hon som politiker varit drivande där, och att hon knappast tror att de nyanlända såg henne som rasistisk, men att hon samtidigt mötte på motstånd från flera håll.

– För att jag engagerat mig så hårt i dessa frågor har jag fått ta emot ett flertal dödshot och fått leva med det i flera år, skriver hon.

Se mer i klippet ovan

SVT har varit i kontakt med Marie Dahlin som idag valde att inte ge ytterligare kommentarer

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer