Polisens presstalesperson Jenny Widén Foto: SVT

Ett 20-tal maskerade personer attackerade polisen

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull attackerades av flera maskerade personer i Hisings-Backa i Göteborg under natten mot söndagen.

– Det är inte bara ett angrepp mot polisen utan mot hela samhället, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Det var vid halv två-tiden natten mot söndagen som ett 20-tal maskerade personer kastade sten mot en ensam polispatrull som befann sig i området kring Litteraturgatan i Hisings-Backa.

– Patrullen var inte ute på något larm, utan detta var en övervakande enhet som plötsligt blev attackerad av stenar. Bilen fick plåtskador och rutor krossades, men ingen av poliserna uppges vara skadade, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Nyhetsöversikt i Väst

Kontroller av personer och fordon

Ingen person har gripits misstänkt för upploppet, däremot har ett flertal personer tagits in för provtagning och det har gjorts kontroller av personer och fordon i området.

– Detta är ju oerhört tråkigt och vi fortsätter utreda händelsen. En person har gripits misstänkt för drograttfylleri, och en för brott mot knivlagen. Flera personer misstänks för narkotikabrott.

Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp, försök till grov misshandel och grov skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsöversikt i Väst

Mer i ämnet