Foto: Jonas Ekströmer/ TT

Maskerade tonåringar gjorde inbrott – slog sönder villa

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade tonåringar gjorde inbrott i en villa i Uddevalla och slog sönder mycket inuti. Polisen tvingades använda pepparspray för att stoppa ungdomarna.

Två personer är gripna för inbrott i Uddevalla efter att polisen larmades till en villa vid 4-tiden på onsdagsmorgonen. Det var vittnen som hörde glas krossas på en gata och därefter ringde polisen.

– När vi kommer fram tror de att det bara en bil som har blivit vandaliserad, en ruta har slagits in, men sedan ser de att två personer befinner sig i en villa som de har tagit sig in, säger Peter Adlersson.

Använde pepparspray

Polisen tar sig därefter in i villan och möter två ungdomar.

– De sätter sig till motvärn, en ung man och kvinna. Vi tvingas pepparspraya den ena.

Det maskerade paret grips av polisen på plats.

– De har slagit sönder mycket inuti villan och förberett sig att på att ta med sig gods. Vi rubricerar det som grov stöld och skadegörelse. De hade krossat och slagit sönder rätt mycket inuti villan.

”Konstigt beteende”

Polisen har ännu inte klart för sig motivet till inbrotten och skadegörelsen, men båda ska höras under dagen.

– Det är lite konstigt beteende om man har tänk att göra inbrott. Skadegörelsen drar till sig mycket uppmärksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.