Medeltidens värld – ett 100-miljoners fiasko. Foto: svt

Medeltidens värld läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen fortsättning för Medeltidens värld. Nu säljs hus och inventarier i parken.

Götene kommun beslutade igår kväll under ett möte i kommunfullmäktige att Medeltidens värld ska avvecklas.

– Medeltidens värld har det ju inte varit någon aktivitet på på ett tag nu, och därför har vi tagit den vägen att vi ska avveckla anläggningen. Jag tror det är bra eftersom det har varit en väldig opinion i samhället, våra invånare har haft en väldigt negativ bild av Medeltidens värld, säger Åsa Karlsson (S), ordförande i kommunstyrelsen och Medeltidens värld.

Medeltidens värld

Hus, inventarier och annat ska ut på försäljning. Om allt inte säljs ska föreningar och övrig kommunal verksamhet erbjudas möjligheten att överta lokalerna.

– Vi har styrelsemöte i morgon och i demokratisk anda har vi ju medlemmar som får vara med och tycka om hur vi ska avveckla, men det blir en form av försäljning, säger Åsa Karlsson.

Man ska också utreda möjligheten att avveckla bolaget.

Medeltidens värld var ett högst omdebatterat projekt. I november i fjol avslöjade SVT:S Uppdrag Granskning  att parken kostat Götene kommun minst hundra miljoner kronor, istället för de sju miljoner som det var tänkt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medeltidens värld

Mer i ämnet