Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att följa med Melchiade Ngenda till det branddrabbade garaget i centrala Trollhättan – därinne står bilen som han planerade att sälja i helgen, nu är den totalförstörd. Foto: Anna Adersjö/SVT

Melchiade i Trollhättan: Skulle sälja bilen i helgen – nu har den brunnit upp

Uppdaterad
Publicerad

Melchiade Ngenda hade bestämt tid och plats för att sälja sin bil till en köpare under lördagen. Men när flera våningsplan i parkeringsgaraget i centrala Trollhättan började att brinna gick affären bokstavligen talat upp i rök.

– Det var inte det här Sverige jag drömde om, säger Melchiade Ngenda.

Se Melchiade och Tobias berätta mer i klippet om deras känslor efter nattens bränder i Trollhättan.

Tillsammans med sin granne vars bil också var parkerad i garaget såg Melchiade rök välla ut.

– Det fanns inte en möjlighet att gå dit utan man kunde bara titta på, säger Tobias Hermansson som berättar att han samtidigt började att leta efter en ny bil på nätet.

När de försöker lokalisera sina bilar utanför garaget är det svårt att avgöra hur skadade bilarna är. Garaget är avspärrat efter nattens insatser från räddningstjänsten.

Melchiade hade sin nyinköpta bil på ett våningsplan och den bil han skulle sälja på ett annat plan. Tobias bil stod parkerad bredvid.

Bilbränder andra gången på en vecka

34 bilar har satts i brand under natten i Trollhättan och det är långt ifrån första gången. Senast under natten till torsdag brann ytterligare bilar.

– Det är något som är fel, säger Melchiade Ngenda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten i torsdags brann det bland annat i ett parkeringshus i centrala Trollhättan. Även flera bilar antändes. Foto: Robert Betzehag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.