Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Durfelt, VD och direktör för Göteborgs Stadsmission är glad för det extra tillskottet de fick från Metallica. Hör i klippet vad pengarna ska gå till.

Metallica skänker 928 000 till Göteborgs Stadsmission

Uppdaterad
Publicerad

I samband med helgens två konserter i Göteborg har Metallica genom sin välgörenhetsorganisation All Within My Hands (AWMH) och konsertarrangören Live Nation donerat 928 000 kronor till Göteborgs Stadsmission.

– Vi är oerhört tacksamma för detta stora viktiga bidrag till vår verksamhet som vänder sig till barnfamiljer i Göteborg som lever i ekonomisk utsatthet, säger Lars Durfelt, VD och direktör för Göteborgs Stadsmission.

– Det är tredje gången som Metallica gör liknande lokala insatser i Sverige. Det är unika initiativ som är lika uppskattade varje gång”, säger Mattias Behrer, VD för Live Nation Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.