Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Utländska militärkolonner passerar R40 vid Ulricehamn. Foto: David Skarland/DAVID-S FOTOVisa alla (3)
Visa alla (3)

Militärkolonner påverkar trafiken på torsdagsmorgonen

Uppdaterad
Publicerad

Flera utländska militärtransporter är nu på väg från Halmstad genom Västsverige för att delta i Natoövning i Norge. Transporterna kommer att påverka trafiken.

Klockan 07 började ett stort antal militärtransporter att köra från Halmstad. Enligt Sveriges Radios trafikredaktion kommer kolonnerna att påverka trafiken i Västragötaland under förmiddagen.

De militära transporterna kommer att köra på E6 från Halmstad till Varberg, därefter riksväg 41 till Borås, riksväg 40 till Bottnaryd, länsväg 185 till Mullsjö och sedan riksväg 26 till Skövde och sedan vidare upp genom Värmland.

Förbjudet att bryta kolonnen

Det är tung trafik som kör en lägre hastighet, i en militärkolonn ingår mellan 10 till 15 fordon, totalt rör det sig om 65 fordon som passerar på torsdagsförmiddagen.

Enligt trafikförordningen får en trafikant inte hindra eller bryta en militärkolonn.

Transporterna upp till Norge kommer att fortsätta fram till Natoövningens början den 25 oktober, men flest transporter kommer vara från fredag och över helgen.

Hör av dig till tipsaoss@svt.se Foto: SVT

Har du bilder på kolonnen? Hör av dig till vast@svt.se!

Här kör militärkolonnen

Visa

Färdväg: E6/E20 från Halmstad till Varberg, väg 41 från Varberg till Borås, väg 40 från Borås till Bottnaryd, väg 185 från Bottnaryd till Mullsjö och väg 26 från Mullsjö till Skövde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer