Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”I det här fallet är det fastighetsägaren som bär ansvaret till 100 procent”, säger Jakob Bondesson, inspektör på miljöförvaltningen. Foto: SVT

Miljöförvaltningen kritisk mot Balders agerande i fall med möglig lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Miljöförvaltningen är kritisk mot fastighetsbolaget Balders agerande i fallet med Fatmire Azizaj och hennes familj, som bott i en lägenhet med mögel i mer än tre år.

– När vi får en sådan här anmälan så agerar vi direkt. Det kan vara direkt hälsofarligt att bo i en sådan miljö, säger Jakob Bondesson, inspektör på miljöförvaltningen.

I klippet hör du vad inspektören från miljöförvaltningen säger om att Balder lät familjen bo i den mögliga lägenheten i tre år.

Miljöförvaltningens uppgift är att se till att fastighetsbolagen sköter om sina fastigheter och att hyresgästerna ska ha en bra boendemiljö.

– Jag vill verkligen påtala att i det här fallet är det fastighetsägaren som bär ansvaret till 100 procent, säger Jakob Bondesson

Bergsjön extra utsatt

Miljöförvaltningen arbetar både förebyggande och med att göra oanmäld tillsyn i bostadsområden. Ett område som Bergsjön är extra utsatt och ett område där förvaltningen jobbar med extra tillsyn.

– Vi åker ut och besöker områden där fastighetsägaren inte vet att vi kommer. Vi pratar med boende hur dom upplever sin boendemiljö. Vi jobbar för att fall som detta överhuvudtaget inte ska inträffa, säger Jakob Bondesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Balders hyreshus i Bergsjö

Mer i ämnet