Foto: SVT

Miljonnotan för nya masten

Uppdaterad
Publicerad

Nu påbörjas arbetet med att resa en ny jättemast efter att Häglaredsmasten knäcktes i våras. Ett projekt som väntas kosta mellan 40 och 50 miljoner kronor.

Det var i mitten på maj som Häglaredsmasten utanför Borås rasade. En utredning om grovt sabotage pågår fortfarande, men polisen har inte klarat upp vad som hände. Klart är att de muttrar från stödlinorna som höll fast masten hade skruvats bort, skriver Borås tidning.

Läs mer: Klättrar i masten – dagar innan den rasade

Nu inleds arbetet med att resa en ny mast – något som kommer att kosta Teracom mellan 40 och 50 miljoner kronor.

– Det är ett pris för hela projektet, både arbetet och själva masten. Det är ett stort projekt som kommer att pågå till första halvan av 2017, säger Teracoms presschef Marcus Hartmann till SVT Nyheter Väst.

Stärkt säkerhet

Marcus Hartmann tycker inte att kostnaden är orimlig.

– Det här är första gången på länge som vi bygger en mast. Just nu håller man på att förbereda och gjuta fundament där den ska stå, berättar han.

Enligt Borås tidning ska säkerheten stärkas när den nya masten är på plats.

– Vi jobbar med att öka säkerheten kring våra master kontinuerligt. Exakt hur är inget som vi kommenterar, säger Marcus Hartmann.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sabotage av master

Mer i ämnet