Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anshika Dayma på en stund med mindfulness i klassrummet. Foto: SVT

Eleven Anshika: Mindfulness hjälper mig

Uppdaterad
Publicerad

Hör barnen på ISGR själva berätta om vad de tycker om mindfulness.

SVT Nyheter Väst var med på en lektion i mindfulness för elever i årskurs fyra på internationella skolan ISGR. 

– Jag gillar verkligen mindfulness. Jag känner mig alltid lugn och glad när jag gör det. Ibland är jag stressad över något jag inte blir klar med, och då hjälper mindfulness mig, säger Anshika Dayma.

SVT rapporterade · Hur får du ditt barn att varva ner?

07.11
Flera skolor i Västsverige har börjat med mindfulness för elever på skoltid. Vad tycker du om det och har du några egna knep för att få barn eller unga att varva ner och fokusera i en stressig vardag? Dela med dig i vår chatt!
07.12
Jag förstår inte att skolan ska behöva vara så stressig att man tycker att det behövs. Men i så fall är det väl bra att man gör något, det ser ju trevligt ut.
07.36
Galet sjuk värld där småbarn måste hålla på med mindfullness.
07.49
Jag tycker det är fantastiskt bra! Alla borde ha en stund av Mindfullness varje dag. Det hjälper oerhört mycket för att kunna fokusera.
08.08
Bra initiativ!
När sinnet är i balans, kommer allt annat i livet bli i balans.
08.11
Mycket bra. Der hjälper alla barn och vuxna. Det är som vilken träning som helst, man behöver hålla igång för att resultaten ska vara över tid.
08.15
Fantastiskt initiativ! Det är mycket bra för att öka koncentration och fokus och skapa en ödmjuk och miljö
08.16
Det låter väldigt klokt, när nu barnens/ vuxnas värld ser ut som den gör. Med obegänsade timmar i alla sociala medier, appar, spel med olika tekniska hjälpmedel, som alla triggar hjärnstress av olika slag.
Bra att barnen får hjälp att stilla sig och hitta inre ro. Det kan ju också hjälpa barnen att lära sig att lättare komma i kontakt med sig själva, vad de innerst inne vill, när de så småningom blir vilsna tonåringar och unga vuxna. :-)
08.16
Tack för en så positiv nyhet
08.29
Mycket bra

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer