Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s kartläggning av brandförloppet vid Lisebergs vattenland Oceana. Foto: Christer Källqvist, Philip Jonsson och Göteborgs-Posten

Minut för minut: Så spreds branden i Oceana vid Liseberg

Uppdaterad
Publicerad

Filmerna avslöjar hur branden sprider sig. På bara några minuter stiger lågorna från vattenrutschkanorna allt högre – mot Oceanas svarta torn.

Klockan 09.26 den 12 februari filmar en byggarbetare vad som ser ut att bli en normal arbetsdag. Men mindre än en timme senare står rutschkanan ovanför i brand.

SVT Nyheter har med hjälp av insamlade bilder kunnat kartlägga händelseförloppet minut för minut – från de första flammorna till explosionen som skakade Göteborg.

Strax före klockan 14 på fredagen den 16 februari hittade polisen en person avliden på området. Identiteten på personen är inte fastslagen, men anhöriga till den man som saknas efter branden har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet