Misshandel och fylla på nyårsafton

Uppdaterad
Publicerad

Polisen uppger att det varit mycket bråk och fylla i samband med nyårsfirandet. Man rapporterar också om tre knivskärningar: två i Göteborg och en i Åmål.

– Vi har fått in ett femtiotal ärenden om misshandel bara i Västra Götaland, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Tre av ärendena har lett till allvarligare skador: i Tuve på Hisingen knivskars en kvinna i sitt hem av en närstående man. Han är nu anhållen för försök till mord. Kvinnan vårdas nu på sjukhus för lindriga skador.

Vid Järntorget i centrala Göteborg knivhöggs en man i 20-årsåldern. En dubbelt så gammal man greps på platsen, misstänkt för grov misshandel.Och i Åmål knivskars en man i 30-årsåldern efter att ha gått emellan i ett bråk.

– Där är ingen gripen men vi har bra uppgifter och goda förhoppningar om att gripa någon, säger Peter Adlersson.

Inga olyckor med fyrverkerier

Många personer har också kontaktat polisen efter att ha blivit störda av fyrverkerier.

– Det kan handla om att man tycker folk skjuter vårdslöst. I något fall har vi åkt ut men det har inte lett till något gripande och vi har inga uppgifter om skador i samband med fyrverkerier, säger Peter Adlersson.

I Lidköping upprättades en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet efter att ett gatukök på Läckögatan övertänts. Räddningstjänsten Storgöteborg rapporterar att man varit ute på ett tiotal mindre händelser som varit orsakade av fyrverkerier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.