Man häktad – misstänks för människorov i Grästorp

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är misstänkt för försvinnandet av en kvinna i Grästorp har under fredagen häktats misstänkt för människorov. Han häktades på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Samtidigt fortsätter sökandet efter kvinnan.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, anmäldes försvunnen i måndags och sedan dess har en intensiv sökinsats pågått i Grästorp. Polisen har sökt av området med patruller, hundar och helikopter men hittills har sökandet inte gett något resultat.

Den ideella sökorganisationen Missing People har kallats in för att hjälpa polisen i sökandet, och påbörjade under fredagen arbetet med detta.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Misstänkt man begärs häktad

En man i 40-årsåldern sitter sedan i tisdags anhållen misstänkt för inblandning i försvinnandet. Vid kl 15.30 på fredagen meddelade rätten att han häktas på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Tingsrättsförhandlingen startade klockan 14 och var bakom stängda dörrar i Skaraborgs tingsrätt. Mannen nekar till brott.

– Han såg lugn ut och tog en snabb titt mot åhörarna innan han slog sig ner bredvid advokaten, säger SVT Nyheter Västs reporter Rebecka Adin som är på plats i rätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Mer i ämnet