Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ola Serneke om den senaste tidens misskötsel i Nordens högsta byggnad. Foto: Adam Ihse/TT/Privat

Misskötsel av gemensamma utrymmen i Karlatornet i Göteborg

Publicerad

Hundkiss i hissen, kvarlämnad möglig disk i gemensamma köket och nedrivna gardiner. Det har gjort att gemensamma rum i Karlatornet tvingats stänga.

Ola Serneke, byggherren som står bakom bygget, tar det dock med ro.

– Det är ingen större grej. Vi kommer lösa det, säger han.

Det är knappt tre månader sedan människor började flytta in i Karlatornet. Mren trots det har misskötsel av de gemensamma rummen redan rapporterats.

I en app för boende i Karlatornet har personer lagt upp bilder på vinfläckar på bordet i köket, kvarlämnade muggar och förstörda pingisbollar i pingisrummet. Och en person har rapporterat om hundkiss i hissen.

– Jag visste faktiskt inte om att det hade varit en hund som hade kissat i hissen, säger Ola Serneke och skrattar.

Depositionsavgift för uthyrning

De som bor i Karlatornet har tillgång till flera gemensamma rum, så som kök, biograf, bibliotek och husdjursspa. Men på grund av misskötseln har flera av rummen hållits stängda.

– Det är så klart tråkigt, säger Ola Serneke.

Han berättar att de inom några veckor planerar att öppna de gemensamma rummen igen, men då kommer de ta ut en depositionsavgift för den som bokar ett rum. Är rummet återställt i samma skick som det var innan, så kommer personen få tillbaka sina pengar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.