Person hittad livlös i Lidan i Lidköping. Foto: Westy foto

Misstänkt drunkning i Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

En privatperson upptäckte under morgonen hur en människokropp flöt i Lidan i centrala Lidköping. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att personen inte visade några livstecken.

– Det var en förbipasserande som upptäckte att någon låg i vattnet. Den här personen hade ingen telefon och fick stoppa ytterligare en person för att kunna larma, säger Dennis Brännehed, styrkeledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut på larmet och när ambulansen – som var först på plats – kom fram kunde de bekräfta att en kropp låg i vattnet.

– När vi kom fram blev det vår uppgift att plocka upp den här personen ur vattnet. Personen visade inga livstecken, säger Brännehed.

Polisen uppger att man i nuläget inte misstänker något brott.

– Det är en oidentifierad kropp. Och det finns ingenting i nuläget som tyder på något brott, säger Christer Fuxborg, vid polisen i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.