Vad som orsakat explosionen är ännu oklart. Foto: Robert Betzehag

Explosion i Olofstorp utanför Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade under natten till måndagen under en parkerad bil i Olofstorp i Göteborg. Två bilar ska ha skadats och två bostäder fått sina fönster krossade i den kraftiga explosionen.

– Något har gjort att det blivit skador på en bil i ett område där det bor människor. Det är klart att det är allvarligt, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det var vid midnatt som polisen larmades till villaområdet. Flera personer ringde in om att de hört en smäll. Under natten har polisens bombtekniker varit på plats.

Ingen skadades

Ingen person ska ha skadats i explosionen. Händelsen utreds i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.

Explosionen var kraftig, enligt polisen. Två bilar skadades och även två bostäder drabbades. Bland annat krossades fönsterrutor.

– Vi har pratat med de som ringt in. Vi fortsätter nu att jobba med det här, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid tiotiden på onsdagsmorgonen är inga misstänkta gripna och motivet till gärningen okänt, enligt polisen. Polisens bombtekniker var vid samma tidpunkt färdiga på brottsplatsen där en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.