Brunnsparken i centrala Göteborg har spärrats av efter att en man uppmärksammats bära något som misstänks vara en granat. Foto: SVT

Brunnsparken spärrades av – polisen hittade granatattrapp

Uppdaterad
Publicerad

Brunnsparken i centrala Göteborg spärrades av på grund av att ett misstänkt farligt föremål hittades.

Strax efter 17-tiden hävde polisen avspärrningarna eftersom föremålet som hittats inte var farligt.

Spårvagnstrafiken påverkades kraftigt av insatsen under måndagskvällen.

Det var strax efter klockan 16 som väktare uppmärksammade en person som verkade bära på något som såg ut som en handgranat.

– De grep personen och vi kom dit. På marken ligger då en påse med något i som ser ut som en handgranat, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Väst.

Hela Brunnsparken spärrades av. Vid 17-tiden rapporterar SVT:s reporter på plats att avspärrningarna utökats i riktning mot tågcentralen och diskussioner fördes om att kalla in det nationella bombskyddet, enligt polisen.

Stora delar av kollektivtrafiken i centrala Göteborg stoppades och alla spårvagnslinjer led av stora förseningar.

Enligt polisen hade mannen som greps en attrapp och inte en riktig handgranat.

Han kommer också delges misstanke om försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor., enligt polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.