Mordmisstänkt släpps på fri fot. Foto: TT

Misstänkt för mord i Trollhättan släpps fri

Uppdaterad
Publicerad

Den man som har suttit anhållen misstänkt för att ha dödat en kvinna i Trollhättan släpps nu på fri fot.

– Det framkom uppgifter under gårdagen som gjorde att misstanken blev svagare, säger åklagaren Caroline Fransson. 

Caroline Fransson vill inte gå in på vilka uppgifter det är som gjort att hon nu bedömer att misstanken mot mannen har minskat. Samtidigt som han nu har släppts på fri fot är han dock fortsatt delgiven misstanke. 

– Utredningen kommer att fortsätta. Jag inväntar nu besked som jag inte kan gå in på som jag förväntas få in inom en tvåveckorsperiod, säger Caroline Fransson. 

Kvinna hittad död

Det var under måndagskvällen som en kvinna i 35-årsålder hittats död i en bostad i Trollhättan. På platsen fann polisen omständigheter som gjorde att det fanns en misstanke om att hon mördats. 

En man som är jämngammal med kvinnan greps och anhölls misstänkt för mord men har nu alltså släppts även om misstanke kvarstår.  

Tidigare dömd för dråp

Mannen är tidigare dömd för dråp på sin mamma 2012. Då anmälde mannen sig själv till polisen och i häktningsförhandlingarna framkom att det kan ha handlat om ett så kallat barmhärtighetsmord, det vill säga som en form av medhjälp till självmord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.