Foto: SVT

Misstänkt för skadegörelse häktas

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som greps på bar gärning när han krossade rutor på en skola i Uddevalla häktades under fredagen, misstänkt för skadegörelse vid sju tillfällen.

– Hans inställning är som tidigare, han erkänner ett tillfälle men bestrider övriga, säger kammaråklagare Malin Melin.

Under tisdagskvällen grep polisen en man på bar gärning när han krossade rutor på en skola i Uddevalla. I förhör erkände mannen brottet han utförde vid tillfället då han greps. Nu häktas han misstänkt på sannolika skäl för skadegörelse vid sju olika tillfällen.

– Hans inställning är som tidigare, han erkänner ett tillfälle men bestrider övriga brottsmisstankar, säger kammaråklagare Malin Melin.

Vad kan straffpåföljden bli?

– Det är lite för tidigt att uttala sig om i nuläget. Man får först titta på värdet på skadorna och än så länge är det för tidigt att säga.

Polisen har tidigare sagt att han kan ligga bakom flera fall av skadegörelse än de här sju, kan det bli mer misstankar mot honom senare?

– Det är de här sju tillfällena som vi har nu. Det finns ingen misstankegrad för tillfället på mannen vid ytterligare tillfällen, det får utredningen visa, säger Malin Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.