En man i 55-årsåldern misstänks för mord i Trollhättan Foto: SVT

Ytterligare en person misstänkt för Trollhättanmord

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsmorgonen hittades en man i 30-årsåldern död i en lägenhet i centrala Trollhättan. Samma dag anhölls en man i 55-årsåldern misstänkt för mord. Den misstänkte nekar till anklagelserna. Under söndagseftermiddagen anhölls ytterligare en person, en kvinna, rapporterar P4 Väst.

Chefsåklagare Daniel Edsbagge anhöll under söndagen ytterligare en person, en kvinna i 40-årsåldern, misstänkt på sannolika skäl för mordet i Trollhättan i fredags. Kvinnan har begärt att få en försvarare och ska höras i ärendet under måndagen, det rapporterar P4 Väst. Kvinnan greps i Uddevalla.

Sedan tidigare sitter en man i 55-årsåldern häktad misstänkt för mordet.

– Han hördes under en längre tid igår, tillsammans med sin advokat, och han förnekar brott, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Den misstänkte mannen greps i den aktuella bostaden. I lägenheten bor en kvinna i behov av hemsjukvård. Enligt Daniel Edsbagge är hon inte på något sätt misstänkt.

– Hon har inte heller skadats på något sätt. Hon vårdas nu på en annan plats och hon har inte heller någon privat koppling till den misstänkta mannen, säger han.

Skadorna pekar på mord

Huruvida den misstänkta mannen och mordoffret kände varandra vill han inte gå in på i nuläget.

– Det är precis det som vi tittar på nu och undersöker både den personen som är död och den som är misstänkt. Vi vill få mer klarhet i detta.

Enligt Aftonbladet ska den döda ha haft stickskador på kroppen när han hittades. Detta vill Daniel Edsbagge varken förneka eller bekräfta.

– Men skadorna tyder på att det handlar om ett mord, säger Daniel Edsbagge.

Mannen i 55-årsåldern som är anhållen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, och häktningsförhandling ska ske på i morgon, måndag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Man hittad död i Trollhättan Foto: Robert Betzehag

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet i Trollhätan

Mer i ämnet