Misstänkt för våldtäkt och koppleri på skola

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern misstänks för att ha våldtagit och sålt en ung kvinna till sexköpare, bland annat på den gymnasieskola i Västsverige där han arbetar. Nu har mannen häktats och misstankar finns om ytterligare brott och fler målsägare, uppger kammaråklagare Mats Ihlbom för Aftonbladet.

Mannen greps för en vecka sedan på väg till sitt arbete på skolan. Han är på sannolika skäl misstänkt för grova våldtäkter under maj till september 2015 samt grovt koppleri under september till december 2015.

Sadistiskt våld

Brotten har riktats mot samma person, en ung kvinna, och beskrivs av åklagaren som mycket grova. Det var kvinnan som själv anmälde händelserna för polisen.

– Det handlar om väldigt grovt sadistiskt våld. Även erfarna utredare har mått väldigt dåligt efter vad som framkommit, säger Mats Ihlbom till Aftonbladet.

Enligt åklagaren har ett mycket omfattande bildmaterial beslagtagits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.