Här har polisen spärrat av området kring det misstänkta föremålet. Foto: SVT

Misstänkt föremål hittat under bil

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt föremål har hittats under en bil i Alingsås under torsdagsmorgonen. Platsen spärrades av och Nationella bombskyddet har tagit med sig föremålet för analys. En förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts av polisen.

Det var runt klockan sex under torsdagsmorgonen som en kvinna upptäckte en brand under sin bil. Hon lyckades själv släcka branden – men upptäckte då ett föremål under bilen.

– Hon tror först att det rör sig om en skadegörelse men när kollegorna kommer till platsen kan de inte utesluta att det är ett farligt föremål det handlar om, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region väst.

Området spärrades av

Under förmiddagen spärrades området av och Nationella bombskyddet kallades till platsen. De har nu fått med sig föremålet som ska undersökas ytterligare.

– Det ska in på analys för att ta reda på vad det är, för det vet vi ännu inte, säger Christer Fuxborg.

”Inte något pojkstreck”

Polisen arbetar utifrån att branden var anlagd, att föremålet var medvetet placerat och att det kan röra sig om en verkligt allvarlig händelse.

– Det är inte något pojkstreck det här och det är ingen slump att någon har satt det på någon bil. Sedan har det hänt genom åren att man har valt fel bil av någon anledning. Att det var någon annan bil som det var avsett för. Vi har alla dörrar öppna nu och har inget klart huvudspår, säger Christer Fuxborg.

Polisen fortsätter under torsdagen arbetet genom att knacka dörr och försöka få fram vittnesuppgifter. Svaret från analysen av föremålet väntas komma först inom ett par dagar.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.