Misstänkt föremål i Tynnered – nationella bombskyddet på plats

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades på söndagsförmiddagen om ett misstänkt föremål i entrén till ett flerfamiljhus i Tynnered i Göteborg.

– Vi har tillkallat nationella bombskyddet och föremålet är oskadliggjort, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

En boende larmade polis under söndagsförmiddagen och efter att nationella bombskyddet varit på plats har föremålet tagits om hand och utgör inte längre någon fara.

– Det kommer att göras en ny undersökning för att avgöra om det var skarpt och vad det kunde gett för resultat, säger Stefan Gustafsson.

Boende ombads stanna hemma

Under nationella bombskyddets arbete ombads boende i fastigheten att stanna hemma, men fick senare lämna sina bostäder. Dock fortsatte fyndplatsen vara avspärrad under söndagseftermiddagen för ytterligare utredningsarbete.

Finns det kopplingar till gängkriminalitet?

– Vi går inte in på det nu. Vi tittar på vad det kan vara för avsikt med detta, så vi kan inte säga något säkert just nu, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.