Misstänkt föremål i Västra Frölunda – bombskyddet var på plats

Uppdaterad
Publicerad

110 personer evakuerades från sina hem i Västra Frölunda i Göteborg i samband med en bilbrand under natten.

Efter att branden släcktes hittades en misstänkt farligt föremål i nära anslutning till bilen.

Larmet om händelsen kom under natten till onsdag, efter att en bil sattes i brand.

– Räddningstjänsten släckte och kunde se att det fanns ett misstänkt farligt föremål. Vår arbetshypotes är att de som har tänt på bilen hade en tanke om att det skulle ha åsamkat en större ödeläggelse om vad en bilbrand kunde åsamka, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Totalt evakuerades 110 personer från sina bostäder under natten och Nationella bomskyddet har varit på platsen och omhändertagit föremålet.

– Jag kan inte uttala mig om vad det är för typ av föremål. Bilen står kvar vid platsen och tekniker kommer att påbörja en teknisk undersökning, säger Thomas Fuxborg.

Allmänfarlig ödeläggelse

Strax före klockan fyra på natten hävdes delar av avspärrningen och de boende som tidigare fått lämna sina lägenheter kunde återvända.

Ett mindre område är nu avspärrat och polisen tekniker fortsätter att arbeta på platsen under morgonen.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Flera farliga föremål

Det här tredje gången på tre dagar som det uppmärksammas händelser i Göteborgsområdet. Så sent som på måndagskvällen inträffade även en misstänkt skottlossning i Brämaregården. På onsdagseftermiddagen tyckte polisen ut på ett larm om ett misstänkt farligt föremål även då i Brämaregården på Hisingen i Göteborg.

Gårdagens händelse utreds som försök till mord.

Om samtliga tre händelser har samband är i nuläget okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.