Arkivbild. Foto: SVT

Misstänkt föremål vid Migrationsverket var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Vid 19.15-tiden på tisdagskvällen avslutade Nationella bombskyddet sin undersökning av det misstänkta föremålet i Kållered, som efter kontroll bedömdes som ofarligt.

Avspärrningarna hävs under kvällen, men förundersökningen fortsätter. Föremålet tas i beslag för en närmare teknisk undersökning och rubriceringen ”försök till allmänfarlig ödeläggelse” kan komma att ändras i samband med fortsatt förundersökning.

Personer evakuerades

Det var på tisdagseftermiddagen som ett okänt föremål hittades under en bil utanför Migrationsverkets lokaler i Kållered söder om Göteborg.

– Vi kan av säkerhetsskäl inte berätta vad det är för föremål, sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Det var en anställd på Migrationsverket som hittade föremålet under sin bil.

– Vi vidtar säkerhetsåtgärder i avvaktan på att föremålet kan börja undersökas, sa Stefan Gustafsson.

Personalen på förvaret utrymde den del av fastigheten som låg närmast den parkerade bilen. Totalt så fanns ett 20-tal personer i Migrationsverkets lokaler, samtliga evakuerades.

Polisens nationella bombskydd har kallats till Kållered för att undersöka ett misstänkt farligt föremål under en bil vid Migrationsverkets lokaler. Foto: SVT/Google earth

Polisen är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans till en brytpunkt vid Streteredsvägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.