Ett misstänkt farligt föremål, troligen en granat, hittades på lördagseftermiddagen på en badplats vid Vättern. Foto: Google earth

Misstänkt föremål vid badplats i Karlsborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål, troligen en granat, hittades på lördagseftermiddagen på en badplats vid Vättern. Polisen spängde föremålet under lördagen.
– Man gjorde bedömningen att föremålet var farligt, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det som har beskrivits som en granat påträffades av allmänheten cirka sex-sju meter ut i vattnet vid en badplats norr om Äspenäset nära Karlsborg vid 13-tiden på lördagen.

– Som jag har uppfattat det är det långgrunt där. Man har kunnat vada ut och upptäckte det då, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen spärrade av området i väntan på experter som skulle undersöka fyndet och avgöra om det var en skarpladdad granat, attrapp eller något helt annat.

”Föremålet var farligt”

Senare på dagen sprängdes föremålet av polisen.

– Man gjorde bedömningen att föremålet var farligt och sprängde det på platsen, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl.

Det är ännu oklart om det rörde sig om en granat eller inte. När polisen var klar med arbetet på platsen hävdes avspärrningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer