Brottsplatsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

20 personer inblandade i knivbråk i Borås – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har skadats i samband med ett knivbråk på Norrby i Borås. Ungefär 20 personer var inblandade i bråket.

– Vi vet inte varför bråket startade utan det är det vi utreder nu, säger polisens presstalesperson, Peter Adlersson, till SVT Nyheter Väst.

Polisen fick in flera samtal vid 19-tiden på måndagen. Enligt vittnesuppgifter till polisen rör det sig om ett bråk mellan flera yngre män, ungefär 20 personer.

Polisen tror att fyra personer som lagts in på sjukhus har koppling till bråket. Två av dem påträffades på platsen när polisen kom dit.

– En pojke i 15-årsåldern är knivskadad i bröstet, och en man i 25-årsåldern i underarmen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till nyhetsbyrån TT.

Rubriceras som grov misshandel

En av de skadade har tagits in till förhör och den andre kommer höras efter att han har fått sjukhusvård. Men han säger att han inte vet vad som är upprinnelsen till bråket.

– Vi jobbar på med att få en bild av vad som har hänt via vittnesuppgifter och inblandade, sa Stefan Gustafsson under måndagskvällen.

Grov misshandel

På tisdagsförmiddagen meddelar polisen att den tekniska platsundersökningen är klar, att man har förhört flera inblandade och att man ska leta efter eventuella övervakningsfilmer. Men även på tisdag är det fortfarande oklart vad som ledde till bråket:

– Vi vet inte varför bråket startade utan det är det vi utreder nu, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson på tisdag.

Händelsen utreds som en grov misshandel. De fyra skadade har fått lämna sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.