Misstänkt mord i Gårdsten – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om ett misstänkt mord i Gårdsten i närheten Angered i Göteborgs kommun på söndagsmorgonen. Omständigheterna kring händelsen är oklara.

– Vi har en död och en gripen, säger Jenny Widén, presstalesperson för polisen i region väst.

– Det är en kvinna som har blivit mördad. Vi fick larm till Gårdsten och vi fick uppgifter att hon blev misshandlad. När polisen var på plats var kvinnan död, säger Jenny Widén.

Mannen misstänks för mord, alternativt dråp.

– Vi håller på att utreda vad som har hänt, säger Widén.

Trippelmord i Frölunda

Tidigt i morse hittades även en kvinna och två barn döda i Frölunda, en annan stadsdel i Göteborgs kommun.  En man greps på plats misstänkt för mord. Tekniker är på plats och undersöker bostaden.

– Han hade ringt polisen och var kvar i bostaden när polisen kom dit. Vi håller på att utreda vad som har hänt, säger Jenny Widén.

Hon uppger att polisen inte misstänker något samband mellan det misstänka trippelmordet i Frölunda och det misstänka mordet i Angered.

– I båda fallen är det en misstänkt person som är gripen på plats. Men vi ser inget samband, säger hon.

Knivattack i Bergsjön

En man med flera stickskador i kroppen hittades även i Bergsjön under lördagseftermiddagen. Efter ett sökpådrag under lördagskvällen anmälde sig en person frivilligt som gärningsman.

Polisen inledde en förundersökning om misstänkt mord, men ändrade den till grov misshandel och säger att just nu finns ingen information som talar för att de tre händelserna har något samband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.