Foto: Oscar Magnusson/TT

Misstänkt mördare på Hisingen begärd häktad

Uppdaterad
Publicerad

Grannarna hörde skrik från lägenheten och larmade polisen. En 35-årig kvinna misshandlad till döds hittades. Mannen som greps på platsen är nu begärd häktad.

Den man som i lördags anhölls misstänkt för att ha mördat en kvinna i 35-årsåldern på Hisingen i Göteborg i helgen kommer att begäras häktad under förmiddagen. Det uppger Åklagarmyndighetens presstjänst.

Det var efter en utryckning på ett larm fredagen den 27 juli som polisen hittade kvinnan, död i en lägenhet på Hisingen. Dagen efter anhölls en man i 45-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat kvinnan. Åklagaren är i nuläget förtegen om detaljer kring händelsen på grund av förundersökningssekretess.

Kände varandra

Polisen har sedan tidigare uppgett till SVT Nyheter Väst att mannen som är i 45-årsåldern haft någon form av relation till kvinnan.

– Någon granne hör något som låter som skrik. Då åker vi dit anträffar vi ett par i lägenheten och kvinnan är avliden, berättade Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen, i förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.