Misstänkt mordförsök i Alingsås – en skottskadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern med misstänkta skottskador fördes med ambulans till sjukhus i Alingsås under onsdagsmorgnen. Senare under dagen greps en man i 20-årsåldern misstänkt för mordförsök.

Larmet kom in till polisen vid 05.30 på onsdagen. Väktare hade då kallats till en bostad i centrala Alingsås, med anledning av ett bråk. Väl på plats fann väktarna en man som uppgav att han blivit skottskadad. Mannen kördes med ambulans till sjukhus.

– Han verkar efter omständigheterna ha klarat sig hyfsat bra, säger polisens presstalesperson, Tommy Nyman.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Enligt vittnen ska flera personer ha lämnat platsen efter händelsen.

– Vi håller på nu och letar reda på vittnen. Det vi har nu är andrahandsuppgifter som vi fått via väktarna. Vi vill veta hur de lämnat platsen. Har de gjort det till fots eller med bil, och så vidare. Just nu är det lite luddiga uppgifter, sa Tommy Nyman under morgonen.

En man gripen för brottet

Strax innan klockan 13.00 anträffades ytterligare en skadad man i 20-årsåldern i lägenheten med misstänkta misshandelskador. Han fördes med ambulans till sjukhus och är gripen för misstänkt för mordförsök.

– Lägenheten är avspärrad, vi utför dörrknackningar och så finns det en del vittnen. Vi får se var det slutar någonstans. Vi har bra vittnesuppgifter och tekniker arbetar på plats, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Polisen ska även förhöra de båda männen på sjukhuset där de befinner sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.