• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

En man i 40-årsåldern sköts till döds nära en förskola i Lövgärdet. Foto: Tomas Singer

Man död efter skottlossning i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern sköts till döds i Lövgärdet i Göteborg under tisdagskvällen. Polisen har hela natten sökt efter gärningsmän men utan resultat.

Det var vid 21.30-tiden som polisen larmades om en misstänkt skottlossning i Lövgärdet i Göteborg. I området hittades en man med skottskador. Han dog senare till följd av sina skador.

Flera personer som ringde SOS lämnade uppgifter om att man hört smällar som kan ha varit skottlossning. Polis och ambulans larmades till platsen och polisen kallade även in en helikopter.

På plats hittades en man med vad som först bedömdes vara troliga skottskador. Polisen kunde senare konstatera att skadorna kom från skott då man hittade flera hylsor på platsen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Stor polisinsats

Enligt uppgifter till polisen ska en person ha setts springa från platsen. Om det kan ha varit en misstänkt gärningsperson är för tidigt att svara på.

– Ingen är gripen i nuläget, sa Jenny Widén, presstalesperson vid polisen under tisdagskvällen

Vid 05-tiden säger polisens vakthavande befäl, Johan Ljung, att läget är oförändrat.

– Vi har inte gripit någon. Vi är kvar på platsen och en teknisk undersökning genomförs.

Mannen ska vara i 40-årsåldern och anhöriga är underrättade. Det är ännu oklart om den mördade är känd för polisen sedan tidigare.

Polisen vill inte spekulera i vad som kan ligga bakom mordet. Det här var den första dödsskjutningen i Göteborg i år, även om några andra skjutningar har ägt rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.