Misstänkt mordförsök i Göteborg – pojke knivskuren

Uppdaterad
Publicerad

En knivskadad tonårspojke hittades igår kväll i Högsbohöjd. Efter en polisinsats greps en annan tonåspojke misstänks för mordförsök, men på grund av pojkens unga ålder valde åklagare att släppa honom under natten. 

Det var strax innan klockan 22 under söndagskvällen som en pojke hittades med med knivskador i Högsbohöjd i västra Göteborg. Efter en polisinsats med helikopter kunde man gripa och höra en annan pojke. Ärendet rubricerades först som misshandel men ändrades sedan till mordförsök.

Under 15 år

Både de inblandade är i 15-årsåldern och det misstänkte är under 15 år. Åklagaren har därför beslutat att släppa honom. Läget för den knivskadade pojken ska vara stabilt.

– Eftersom den misstänkta är under 15 år kan han inte dömas, men han är fortfarande misstänkt och kommer genomgå en så kallad LUL-utredning, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos Polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.