• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två har avlidit i samband med en skottlossning i Grimmered i Göteborg på lördagskvällen. Foto: George Adam/SVT, Björn Larsson Rosvall/TT

Två män döda efter skottlossning i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25- och 30-årsåldern har skjutits till döds i Grimmered i Göteborg under lördagskvällen. Polisen vill inte kommentera om händelsen kan kopplas till gängkriminalitet, men säger att männen i nuläget inte är kända för att tillhöra något gäng.

– En av männen är dock känd av oss sedan tidigare, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen larmades strax efter klockan 23 på lördagskvällen till Grimmered i västra Göteborg.

Senare under natten kunde polisen bekräfta att en skottlossning ägt rum på platsen.

Två män i 25- och 30-årsåldern hittades allvarligt skadade och fördes till sjukhus med ambulans. Polisen bekräftar under söndagsmorgonen på sin hemsida att båda männen dött till följd av sina skador.

Anhöriga är underrättade.

Inga kända nätverkskopplingar

– Vi håller på att kartlägga de båda avlidnas liv. De är inte kända för att tillhöra något gäng, vad vi kan se i nuläget, säger Thomas Fuxborg.

En av männen är dock känd av polisen sedan tidigare. Polisen vet ännu inte om det rör sig om en eller flera skyttar.

– Vi försöker ta reda på skytten/skyttarnas tillvägagångssätt. Vi undersöker också om det finns några övervakningskameror i området för att se om händelsen fångats på film, säger Thomas Fuxborg.

Utreder samband till tidigare dåd

Polisen tittar även på eventuella samband till tidigare våldsbrott som inträffat under den senaste tiden.

– Vi tittar naturligtvis om det finns samband till de sprängningar som varit i Göteborg, säger Thomas Fuxborg.

Flera hämtade till förhör

Området spärrades av för teknisk undersökning. Vid klockan 04 natten till söndag uppgav polisen att avspärrningarna hävts på brottsplatsen samt att brottsplatsundersökningen är avslutad.

Dörrknackning har genomförts i närområdet och ett flertal personer har hämtats till förhör. Man har även pratat med vittnen från platsen.

– Vi har fått in flera vittnesuppgifter, folk som varit ute och promenerat med sina hundar. Det är många som hört skotten, säger Thomas Fuxborg.

Händelsen utreds nu som mord. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.