En man ska ha blivit beskjuten i ett industriområde strax öster om centrala Skövde under måndagskvällen. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

En man har ringt polisen och sagt att han har blivit beskjuten av två maskerade gärningsmän i Skövde. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Under måndagskvällen, strax efter klockan 21, ringde mannen och berättade att han blivit beskjuten från en bil vid en tvätthall i ett industriområde strax öster om centrala Skövde. Två maskerade personer ska enligt mannen ha funnits i bilen som efter att ett okänt antal skott avlossats snabbt ska ha försvunnit från platsen.

– Det ska vara en svart kombi som lämnat platsen. Mannen ska inte ha blivit skadad men han var skärrad när vi kom till platsen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens till SVT Nyheter Väst.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt dråp.

Området är avspärrat och under onsdagen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

– Vi får se om vi hittar några skarpa tomhylsor när det ljusnar men inga sådana har hittats under natten, säger Hans Lippens.

Polisen bedömer mannens uppgifter som trovärdiga.

– Berättelsen är trovärdig även om målsägande inte är helt okänd av polisen sedan tidigare. Han ska höras ytterligare under dagen, säger Hans Lippens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.