Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Två knivskärningar i Uddevalla – man allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Två män har hittats knivskurna i samma område i Uddevalla. Tre personer är anhållna misstänkta för försök till mord och polisen tror att händelserna kan ha koppling till varandra.

– En av arbetshypoteserna som vi jobbar utifrån är att det kan vara samma brottsplats. Men det kan alltid ändras, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler

Det första larmet kom till polisen strax innan klockan 19 på måndagskvällen. Enligt uppgifter till polisen hade det uppstått någon typ av bråk i Skogslyckan centrum i Uddevalla.

Väl på plats hittade polisen en blodpöl och i området hittades en skadad man i 18-årsåldern som ska ha blivit rånad. Mannen fördes till sjukhus med oklart skadeläge.

Misstänkt samband

Drygt en timme senare larmades polisen om ytterligare en knivskadad person i Uddevalla. Denna gång vid en busskur i närheten av Sandersdalsskolan. En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Polisen misstänker att knivskärningarna kan ha inträffat på samma plats.

– I det här läget är det mer som talar för att händelserna har koppling till varandra än att de inte skulle ha det, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen utreder båda händelserna som försök till mord och har anhållit tre misstänkta gärningspersoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.