En man i 25-års åldern har förts till sjukhus efter en misstänkt skottlossning i en bostad i Mölndal under fredagskvällen. Foto: TT

Man misstänkt skjuten i bostad i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om en misstänkt skottlossning i Mölndal på fredagen och en person hittades skadad. Enligt polisen ska två personer ha setts lämna platsen i en bil.

– Vi anträffade en skadad man i en bostad i Mölndal, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet inkom 17:41 och när polisen anlände till platsen hittades den skadade mannen. Polisen har spärrat av bostaden och en teknisk undersökning ska genomföras.

Förd till sjukhus

– En person har förts till sjukhus med ambulans med oklara skador, säger Jenny Widén till SVT Nyheter Väst.

Enligt henne har två personer setts lämna platsen i en bil och just nu söker polisen med hundpatruller och helikopter. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och även dörrknackning kommer att göras i området.

– Ingen är gripen i nuläget och omständigheterna är oklara, säger Jenny Widén.

Enligt Sahlgrenska sjukhusets pressjour bedöms mannens skadetillstånd vara allvarligt men stabilt. Enligt sjukhuset är den skadade mannen i 25-års åldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.