Foto: SVT/Tomas Singer/Privat Robert Nilsson

Man ihjälskjuten i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts på söndagskvällen ihjäl i stadsdelen Guldheden i Göteborg.

Det första larmet om händelsen fick polisen klockan 19.37. Då ringde flera personer in om en skottlossning i stadsdelen Guldheden i Göteborg.

– På plats kan vi konstatera att en man blivit skjuten till döds av flera skott. Mannen som är i 35 årsåldern har suttit i en personbil när han blivit skjuten. Skytten ska ha varit maskerad. De vi pratat med har uppfattat vapnet som ett automatvapen, säger polisens talesperson Ulla Brehm till SVT.

Gängrelaterat

Polisen uppger att allt tyder på att det rör sig om en gängrelaterad skjutning.

– Vår polisutredning är såklart inte klar, men allt vi vet i nuläget tyder på att det här en skjutning relaterad till gängkriminalitet, säger Brehm.

Anledningen till att man misstänker att brottet är gängrelaterat är att offret ska ha haft kopplingar till kriminella grupperingar.

Enligt vittnesuppgifter till polisen har en blå bil setts lämna platsen med minst två män i. Polisen jagade vid 23-tiden fortfarande bilen. Och man efterfrågar fler tips från vittnen.

– Nu spanar vi i området, vi har gjort avspärrningar. Bilen som beskjutits har tagits i beslag. En förundersökning gällande mord är inledd och vi har talat med vittnen. Men vi behöver få tala med fler. Har man iakttagelser vill vi gärna att man ringer 114 14 och berättar om dem.

”Eld från automatvapen”

En granne berättar för SVT att det lät som eld från automatvapen.

– Några ungdomar som lekte vid skolan flydde därifrån när de hörde skotten. När jag tittade mot platsen såg jag en bil och en man som var skadad i bilen, säger vittnet, som bett om att få vara anonymt.

En boende i området hörde skottlossningar men såg inget.

– Jag satt och tittade på TV och hörde något som lät som eld från automatvapen och en bil som for iväg fort, säger ett vittne som SVT varit i kontakt med.

En annan berättar om det stora polispådraget på plats.

– En helikopter har cirkulerat runt området och det är både polis och ambulans på plats. Jag kan se att de spärrat av ett område där en bil verkar ha fått rutan sönderskjutet för det ligger massa glas på marken. Det var väldigt otäckt eftersom det var en hel drös med skott som jag hörde.

Ska kartlägga offrets kontaknät

Vid niotiden på måndagsmorgonen fanns fortfarande ingen gripen eller misstänkt för brottet. Polisen kommer under måndagen att fortsätta med den tekniska undersökningen, samt förhöra vittnen och försöka att kartlägga offrets kontaktnät.

Vid tolvtiden på natten påträffades ytterligare en skottskadad man i Mölndal, utanför Göteborg. Han fördes till sjukhus, och hans tillstånd beskrivs av sjukhuset som allvarligt, men stabilt. Enligt polisen går det inte att utesluta att händelserna har ett samband.

– Nej, det går inte att utesluta. Men vi har heller inga uppgifter som tyder på att det är så, säger polisens presstalesperson, Tommy Nyman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet