Socialstyrelsens rättsliga råd gör bedömningen att den misstänkte trippelmördare i Tynnered led av en allvarlig psykisk störning vid tillfället. Foto: Tomas Singer

Misstänkt trippelmördare var psykiskt störd

Publicerad

Mannen som står inför rätta misstänkt för att ha mördat sina två barn och fru i Tynnered i september led då av en allvarlig psykisk störning.

En man som åtalats för att ha mördat sin fru och parets två små barn i Göteborg i höstas lider av en allvarlig psykisk störning. Det visar utlåtandet från Socialstyrelsens rättsliga råd, rapporterar P4 Göteborg.

Mannen, som är i 40-årsåldern, har tidigare genomgått en rättspsykiatrisk undersökning med samma resultat.

Den nya undersökningen har gjorts på begäran av åklagaren i den pågående rättegången. Enligt Lisbet Boberg, rådman vid Göteborgs tingsrätt, återupptas och avslutas rättegången på torsdag.

Det var i september frun och de båda barnen hittades döda i familjens lägenhet i Frölunda, sedan mannen själv ringt och larmat polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.