Hör Julio Garcia Atterström om händelsen som chockade eleverna. Foto: SVT

Knivdåd nära skola chockade elever

Uppdaterad
Publicerad

Elever blev vittnen när en man i 70-årsåldern knivskars till döds i närheten av en skola i Borås.

– Dessa elever tyckte att det var väldigt chockerade, säger Julio Garcia Atterström, verksamhetschef i grundskoleförvaltningen i Borås.

Det var vid elvatiden på tisdagen som en äldre man knivhöggs till döds. Några högstadieelever på Erikslundskolan i Borås ska ha sett händelsen.

– Det var flera elever som bevittnade någonting. Vi vet inte exakt vad. Det pågår en polisutredning, säger Julio Garcia Atterström.

Polis på plats

Ingen misstänkt har gripits för mordet. Under onsdagen har polisen varit på Erikslundskolan för trygghetskapande åtgärder och samlat information.

Enligt verksamhetschef Julio Garcia Atterström har dagen på skolan varit lugn, men med en dämpad stämning. Lektioner har hållits enligt schema.

Stöd till elever

Stöd har funnits tillgängligt för elever och personal.

– Det är att vara mycket nära eleverna och bemöta deras frågor. Vi kommer att fortsätta ge stöd till de elever som önskar det. Elevhälsan är på tårna här, säger Julio Garcia Atterström, verksamhetschef i grundskoleförvaltningen i Borås.

Hör Julio Garcia Atterström om händelsen som chockade eleverna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.