Kroppen hittades i ett dike i närheten av Lärjeån. Foto: SVT

Mördad man i Hjällbo har identifierats

Uppdaterad
Publicerad

En man som hittades död i ett dike i Hjällbo, i nordöstra Göteborg, på lördagen har identifierats. Polisen utreder händelsen som mord och enligt nya uppgifter ska någon tänt eld på kroppen.

– Vår arbetshypotes är att han har dödats det senaste dygnet och att han har blivit utsatt för kraftigt våld, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, på söndagen till TT sedan mannen hittats.

Kroppen var så illa tilltygad att man från början inte kunde se om det var en man eller kvinna. När rättsläkaren undersökt kroppen kunde man konstatera att det rör sig om en man.

Polisen bekräftar nu för SVT Nyheter Väst att kroppen varit kraftigt brandskadad.

– Det stämmer. Någon form av brännbar vätska har använts, säger förundersökningsledaren Thord Haraldsson till SVT på måndagsmorgonen.

LÄS MER: Polisen har gjort flera fynd på platsen

Det ska enligt polisen röra sig om en utländsk medborgare, en man, som är född 1989.

– Vi har ännu inte fått tag på de anhöriga och kan inte säga något om hur identifieringen har gått till, säger polisens presstalesman Jenny Widén. Nu är ärendet under grova brottsektionen som kommer fortsätta utredningen.

Enligt rättsläkarens bedömning har mannen dött på samma plats som han hittades.

Det var en förbipasserande kvinna som såg kroppen och larmade polisen vid tiotiden på lördagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.